← Al het nieuws

Overvraagde Corona-Overbruggingslening vraagt om uitbreiding

, , ,

Binnen één week na het openstellen van de Corona-Overbruggingslening (COL) is er al voor meer dan €500 miljoen aangevraagd door start- en scale-ups en innovatief MKB, terwijl in eerste instantie €100 miljoen door het kabinet is vrijgemaakt. De cijfers laten zien dat de nood en urgentie hoog is bij deze bedrijven, die vaak geen toegang hebben tot andere noodmaatregelen van de overheid.

Het dashboard van Techleap dat de aanvragen in kaart brengt, laat zien dat aanvragen uit enkel de categorie life sciences zo’n 5% van het totaal beslaan. De biotech sector in brede zin, die ook overlap heeft met categorieën als biobased, agritech & voedsel en medtech, is hoogstwaarschijnlijk verantwoordelijk voor een nog veel groter deel van de aanvragen.

Op basis van deze overweldigende, voorlopige tussenstand roept HollandBIO de Nederlandse overheid op om op korte termijn het budget voor de COL aanzienlijk uit te breiden. Alleen op die manier kunnen alle start-ups, scale-ups en innovatieve MKB’ers die dat nodig hebben, ook toegang krijgen tot een noodmaatregel die wél aansluit op hun type onderneming.

Lees meer