Technologie voor een duurzame toekomst

Technologie
voor een
duurzame
toekomst

Maatschappelijke uitdagingen verdienen biotech oplossingen.

Knippen en plakken met DNA. Dat doen we al duizenden jaren: we kruisen, telen, kweken, brouwen, fokken en veredelen. Met traditionele methoden, tegen hoge maatschappelijke kosten, met veel moeite en wisselend resultaat. Dankzij moderne wetenschap ontwikkelen we producten met moderne technologie op een wijze die niet alleen sneller en gerichter is, maar ook schoner, verantwoorder en diervriendelijker.

Langzaam komt een verbluffende wereld aan mogelijkheden in zicht. Robuuste gewassen die duurzaam te telen zijn, voedsel met een betere voedingswaarde en houdbaarheid. Alternatieve eiwitten, die de smaken van een roerei met bacon of een sappige hamburger evenaren. Plastics, garens en verf, gemaakt zonder een spoortje aardolie. En dat is nog maar de top van de ijsberg. Een biorevolutie is op handen.

Met het programma technologie voor een duurzame toekomst breken wij een lans voor innovatief ondernemerschap van eigen bodem. We nemen drempels weg die agri, food en industriële biotech ondernemers belemmeren om hun biotech innovaties van het lab de wereld in te brengen. We sturen aan op stimulerende wet- en regelgeving, een innovatieminnend beleid en de beste uitvoering van Europa. Van oudsher is Nederland sterk in landbouw en chemie. Onze toonaangevende biotech sector is een ijzersterke troef om die positie toekomstbestendig te maken. En als het aan hollandbio ligt, begint die toekomst vandaag.

Rianne Hageman

Rianne Hageman

Program Manager
Leonie White-Scholten

Leonie White-Scholten

Project Manager

Laat je stem horen!

Meepraten? Laat jouw kennis en ervaring tellen!
Neem contact op en draag bij aan het succes van de Nederlandse biotech sector.