IJzersterk innovatieklimaat

IJzersterk
innovatie-
klimaat

Werk maken van een vruchtbare voedingsbodem waarop biotechbedrijven groeien en bloeien.

De Nederlandse biotech sector is kraamkamer voor innovaties van wereldbelang. McKinsey berekende de mogelijke jaarlijkse maatschappelijke en economische baten van biotech het komende decennium op €30 miljard, bestaande uit gezondheidswinst, meer duurzame en efficiënte productie van een veelheid aan producten en hogere consumententevredenheid.

Om de sector tot volle bloei te laten komen, richt hollandbio zich binnen het programma ‘IJzersterk Innovatieklimaat’ op drie hoofonderwerpen die van groot belang zijn voor biotech ondernemers:

  • financiering die aansluit op de behoefte;
  • effectieve knowledge transfer;
  • een aantrekkelijk ondernemersklimaat.

Een vruchtbare voedingsbodem voor biotech bedrijven ziet er in onze ogen als volgt uit: bedrijven hebben in iedere fase van ontwikkeling volop financieringsmogelijkheden. De beruchte valley of death is overbrugd, waardoor veelbelovende biotech bedrijven niet langer voortijdig stranden of nodeloos lang op zoek zijn naar kapitaal. En dankzij doelgerichte knowledge transferprocessen wordt Nederlandse topkennis optimaal omgezet in Nederlandse bedrijvigheid en producten. Het aantrekkelijke investeringsklimaat maakt dat het prettig zakendoen is en werkt als een magneet op internationale biotech bedrijven en toptalent.

Dora Menting

Dora Menting

Program Manager
Robbert Wever

Robbert Wever

Project Manager
Max van den Berg

Max van den Berg

Project Manager

Laat je stem horen!

Meepraten? Laat jouw kennis en ervaring tellen!
Neem contact op en draag bij aan het succes van de Nederlandse biotech sector.