Gezondheid op maat

Gezondheid
op maat

Samen geven we gezondheidswinst, innovatie en betaalbaarheid een boost.

Biotech maakt het leven beter. Door biotech innovaties in te zetten om ziekten te voorkomen, of in een vroeg stadium te signaleren en te behandelen, leven mensen gezonder, langer en productiever. Want wanneer je ziek bent, wil je maar één ding en dat is beter worden. Liever nog, blijf je gewoon gezond: voorkomen is immers beter dan genezen. Dankzij baanbrekende technologische innovaties en nieuwe behandelmethoden, zoals bijvoorbeeld whole genome sequencing en cel- & gentherapieën, krijgen mensen nieuw levensperspectief. Maatwerk wordt hierbij in rap tempo de nieuwe realiteit. Maar ondanks dat mooie resultaat is er ons inziens volop ruimte in de manier waarop we innovaties ontwikkelen en naar de praktijk brengen. 

De ontwikkeling van nieuwe behandelingen duurt lang en is kostbaar en risicovol. De toegankelijkheid loopt steeds vaker spaak. Tel daar bij op dat de gezondheidszorg voor grote uitdagingen staat: de zorgvraag en zorgkosten lopen op, terwijl we in toenemende mate kampen met een tekort aan zorgprofessionals. Wij pleiten voor een transitie: van het drukken van kosten ten koste van gezondheid, naar gezondheid op maat. Iedereen de beste behandeling op het juiste moment, of het nou gaat om geneesmiddelen, antivirale middelen, antibiotica, vaccins, of een andere behandelvorm. Wanneer die behandeling er nog niet is, dan zetten onze leden zich in om deze behandelingen te ontwikkelen. Wanneer er al wel een behandeling is, doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat deze de juiste personen bereiken. 

Om onze ambitie werkelijkheid te laten worden, willen wij nieuwe behandelingen sneller en beter van lab naar praktijk brengen. Hollandbio is ervan overtuigd dat we het hobbelige pad moeten effenen. In de eerste plaats hebben we daar een flexibeler ecosysteem voor nodig, waarin de verschillende stappen in het proces van ontwikkelen, beoordelen, vergoeden en inzetten van innovaties naadloos op elkaar aansluiten. Ten tweede moeten we technologische innovaties, zoals diagnostiek en ziektemodellen, ontwikkelen en optimaal inzetten. Zij kunnen de transitie naar gezondheid op maat op een duurzame manier realiseren. Voor het verwezenlijken van onze ambitie, werken wij, het liefst samen met andere partijen in het gezondheidsecoysteem, toe naar: 

  • Oplossingen waarbij gezondheidswinst, innovatie en betaalbaarheid hand in hand gaan;
  • Een gezamenlijke feitelijke basis rondom toegang en vergoeding van nieuwe behandelingen;
  • Helderheid over de routes om een product naar de patiënt of de markt te brengen;
  • Optimale (nieuwe) routes om innovatieve producten naar de patiënt of de markt te brengen. 
Britt van de Ven

Britt van de Ven

Program Manager
Thomas Broekhoff

Thomas Broekhoff

Project Manager
Dina Diek

Dina Diek

Project Manager
Max van den Berg

Max van den Berg

Project Manager

Laat je stem horen!

Meepraten? Laat jouw kennis en ervaring tellen!
Neem contact op en draag bij aan het succes van de Nederlandse biotech sector.