← Al het nieuws

Zorginstituut vraagt input voor Horizonscan Geneesmiddelen

, ,

Het Zorginstituut nodigt geneesmiddelenfabrikanten uit om bij te dragen aan de halfjaarlijkse update van de Horizonscan Geneesmiddelen. Deze scan brengt patiënten, behandelaars, ziekenhuizen, zorgverzekeraars en overheidsorganen vroegtijdig op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van geneesmiddelen. Verwacht je de aankomende twee jaar geneesmiddelen op de markt te brengen? Of uitbreidingen van bestaande indicaties? Dan is deze oproep van het Zorginstituut relevant voor jou.

Met deze uitvraag verzamelt het Zorginstituut gegevens voor de scan die in december 2018, januari 2019 live gaat. De deadline voor aanlevering is 17 augustus 2018. Producten verschijnen overigens sowieso op de scan, ongeacht of de fabrikant informatie aanlevert. Het Zorginstituut gebruikt hiervoor informatie van “(Horizon)scanners” en werkgroepen van experts. Door zelf informatie aan te leveren, draag je als bedrijf bij aan de volledigheid en accuraatheid van de scan. HollandBIO juicht deze mogelijkheid dan ook toe.

Het Zorginstituut neemt voor het eerst generieken en biosimilars op in de nieuwe scan. Hiermee wordt de scan nog completer en meer bruikbaar. Een goede ontwikkeling, vindt HollandBIO.

Meer weten of bijdragen?

Op hun website licht het Zorginstituut de uitvraag en werkwijze verder toe. Het formulier voor het aanleveren van data vind je hier (deadline 17 augustus!). Voor vragen, nadere toelichting en het insturen van input neem je contact op met het Zorginstituut via horizonscan@zinl.nl. De huidige Horizonscan is te raadplegen via www.horizonscangeneesmiddelen.nl.