← Al het nieuws

Zorginstituut vraagt input voor Horizonscan geneesmiddelen

,

Vandaag publiceerde het Zorginstituut (ZIN) de nieuwste Horizonscan Geneesmiddelen. Daarnaast start het ZIN vandaag met de voorbereiding van de volgende, halfjaarlijkse update. Het is voor het eerst dat deze uitvraag via een speciaal door ZIN ingericht portaal voor geneesmiddelontwikkelaars verloopt. Organisaties ontvangen van ZIN de accountgegevens waarmee ze informatie kunnen uploaden.

Met deze scan brengt ZIN patiënten, behandelaars, ziekenhuizen, zorgverzekeraars en overheidsorganen vroegtijdig op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van geneesmiddelen. Verwacht je de aankomende twee jaar geneesmiddelen op de markt te brengen? Of uitbreidingen van bestaande indicaties? Dan zoekt het ZIN jouw bijdrage voor de volgende scan.

Met de nieuwe uitvraag verzamelt ZIN gegevens voor de scan die in juni 2021 live gaat. De deadline voor het aanleveren van input is 17 januari 2021. Producten verschijnen overigens sowieso op de scan, ongeacht of de fabrikant informatie aanlevert. Het Zorginstituut gebruikt hiervoor informatie van “(Horizon)scanners” en werkgroepen van experts. Door zelf informatie aan te leveren, draag je als bedrijf bij aan de volledigheid en accuraatheid van de scan. HollandBIO juicht deze mogelijkheid dan ook toe.

Meer weten of bijdragen?
ZIN licht de uitvraag en werkwijze op zijn eigen website verder toe. Voor vragen of nadere toelichting neem je contact op met het Zorginstituut via horizonscan@zinl.nl. Natuurlijk zijn we bij HollandBIO ook erg benieuwd naar jullie ervaringen met het aangepaste proces en suggesties voor verbeteringen. Leuk als je deze wilt delen met HollandBIO’s Britt.