← Al het nieuws

Zorginstituut vraagt input voor Horizonscan geneesmiddelen

Vorige week verscheen de nieuwste Horizonscan Geneesmiddelen – inclusief COVID-19 special. Vanwege het grote aantal producten en de snel opvolgende ontwikkelingen wordt het overzicht van geneesmiddelen tegen COVID-19 maandelijks door het Zorginstituut geactualiseerd. Daarnaast start het Zorginstituut (ZIN) met de voorbereiding van de volgende, halfjaarlijkse update.

Met deze scan brengt ZIN patiënten, behandelaars, ziekenhuizen, zorgverzekeraars en overheidsorganen vroegtijdig op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van geneesmiddelen. Verwacht je de aankomende twee jaar geneesmiddelen op de markt te brengen? Of uitbreidingen van bestaande indicaties? Dan zoekt het ZIN jouw bijdrage voor de volgende scan.

Met de nieuwe uitvraag verzamelt ZIN gegevens voor de scan die in december 2020 live gaat. De deadline voor het aanleveren van input is 3 augustus 2020. Producten verschijnen overigens sowieso op de scan, ongeacht of de fabrikant informatie aanlevert. Het Zorginstituut gebruikt hiervoor informatie van “(Horizon)scanners” en werkgroepen van experts. Door zelf informatie aan te leveren, draag je als bedrijf bij aan de volledigheid en accuraatheid van de scan. HollandBIO juicht deze mogelijkheid dan ook toe.

Meer weten of bijdragen?

ZIN licht de uitvraag en werkwijze hier op haar eigen website verder toe. Voor vragen, nadere toelichting en het insturen van input neem je contact op met het Zorginstituut via horizonscan@zinl.nl. Natuurlijk zijn we bij HollandBIO na een aantal verschenen scans ook erg benieuwd naar jullie ervaringen en suggesties voor verbeteringen. Leuk als je deze wilt delen met HollandBIO’s Britt.