← Al het nieuws

Werkgroep Gezondheid en Zorg van Nederlandse AI coalitie zoekt use cases

,

Nieuwe technologieën kunnen niet altijd rekenen op een rode loper in hun traject van lab naar praktijk, weten we bij HollandBIO maar al te goed. Daarom zijn we erg blij dat de Nederlandse Artificial Intelligence Coalitie (NLAIC) de vindbaarheid, matchmaking en samenwerking in het Artificial Intelligence (AI) ecosysteem wil verbeteren. De NLAIC werkt hiertoe aan een gestructureerd overzicht van AI-use cases in het domein Gezondheid en Zorg. Heb je een mooie use case die de inzet van Artificial Intelligence binnen dit domein in Nederland illustreert? Dien hem dan voor 16 juni via deze link in bij de NLAIC.

Uit de ingediende bijdragen selecteert de werkgroep Gezondheid en Zorg bovendien drie use cases, die zij als eerste gaan helpen met verdere opschaling. Zij zoeken hiervoor naar use cases die:

  • de potentie laten zien om op korte termijn maatschappelijke impact te maken met waardevolle AI innovatie in de gezondheid en zorg.
  • landelijk opschaalbaar zijn en eventueel snel uitbreidbaar zijn naar meer use cases.
  • breed gedragen zijn in een samenwerking van relevante partijen nodig voor opschaling
  • als het kan ook een van de randvoorwaarden voor het opschalen van AI positief beïnvloeden.

Bij de te kiezen use cases moet bovendien minstens één deelnemer van de NLAIC betrokken zijn. Use cases die na 16 juni worden ingediend worden wel zichtbaar voor de werkgroep, maar gaan niet mee in deze selectieronde.

Ben je een van de lucky three? Dan biedt de NLAIC een podium en hulp om de opschaling met manieren, middelen en partijen te versnellen en verbreden in Nederland. Zo presenteren deze cases zich op 6 juli tijdens “AI/Tech in a Day: Gezondheid & Zorg editie” in het bijzijn van de hoogste ambtenaar van het ministerie van Volksgezondheid, secretaris-generaal Erik Gerritsen, en neemt de NLAIC van tevoren voor elk van deze cases een korte video op. HollandBIO zegt: doen!