← Al het nieuws

Wat is er mis met genetische aanpassing van voedsel?

, ,

Dat is het onderwerp van een speciale avond op 15 januari in Enkhuizen. Op de avond is de film ‘Well Fed’ van Filmmaker Hidde Boersma te zien en reflecteert Peter van der Toorn van zaadveredelingsbedrijf Syngenta op de rol van genetische modificatie van voedsel. Met de bijeenkomst willen Boersma en Van der Toorn het bredere publiek meenemen in wat genetische modificatie inhoudt. Wat HollandBIO betreft een zeer prijzenswaardig initiatief!

Tijdens de bijeenkomst staat de vraag centraal wat genetische modificatie vandaag de dag precies betekent. Vrijwel alles wat wij eten is namelijk door de mens gemaakt. Zo legt Van der Toorn uit dat de kool die nu van het land komt, er heel anders uitziet en soms zelfs smaakt dan vroeger het geval was. Om tegemoet te komen aan klimaatverandering en de ambitie om tot een duurzame landbouw te komen, zou genetische modificatie van gewassen een deel van de oplossing kunnen bieden. Voor het lezen van het hele artikel is inloggen verplicht.