← #nieuws

Vervolg-financiering voor VitalNext om innovatieve medische voeding op de markt te brengen

Vitalnext Products BV kondigt aan dat bestaande investeerders waaronder Van Herk Groep, OostNL en Hanzepoort BV hebben deelgenomen aan een serie-B investeringsronde waardoor haar innovatieve nieuwe medische voedingsproduct (“VitalNext”) nu geïntroduceerd kan worden op de Nederlandse -en andere- markten.

Vitalnext Products BV heeft VitalNext ontwikkeld als een makkelijk oplosbaar poeder. Het is uitermate geschikt om in te zetten bij patiënten die lijden aan ondervoeding en met name aan verlies van spiermassa. De prevalentie van ondervoeding is hoog in Nederland. Zo is 32% van de patiënten, die thuiszorg krijgen, ondervoed.

VitalNext kent een sterke wetenschappelijke basis en leidt, in vergelijking met bestaande producten, tot relatief meer spieropbouw en een verbeterde loopsnelheid. Dit is van groot klinisch belang omdat verlies van spiermassa en afname van loopsnelheid sterk gekoppeld zijn aan een algehele verslechtering van de gezondheid. Vitalnext vormt daarmee een doorbraak in de behandeling van ondervoede patiënten.

Hoewel de eerste marktintroductie van VitalNext zal plaatsvinden in Nederland is het de verwachting dat internationale markten snel zullen volgen. In deze context kondigt het bedrijf vandaag ook aan dat Sander Ketelaar het managementteam zal komen versterken. Sander, tevens CEO van NutriMedical en voormalig managing director van Nutricia Nederland heeft een brede ervaring in het ontwikkelen van de markt van medische voeding in diverse landen.

Rein Strijker, CEO van Vitalnext Products BV: “Ik ben blij en trots dat we erin zijn geslaagd om een product te ontwikkelen vanaf een pril idee tot aan de markt. Na het afronden van deze vervolgfinanciering zijn we goed gepositioneerd voor de uiteindelijke productintroductie die nu snel zal plaatsvinden. VitalNext zal dan beschikbaar zijn, niet alleen voor ondervoede ouderen, maar voor iedereen die lijdt onder verlies van spiermassa en spierzwakte zoals bijvoorbeeld ook revaliderende COVID-19 patienten. De toevoeging van Sander Ketelaar aan ons team zal ongetwijfeld leiden tot verdere mogelijkheden buiten Nederland en ik heet hem van harte welkom in het bedrijf”.

Rudy Mareel, Executive Chairman of Vitalnext Products BV: “De voortdurende steun van onze aandeelhouders heeft het mogelijk gemaakt om een innovatief product te ontwikkelen in een markt waar de afgelopen decennia weinig innovatie heeft plaatsgevonden. Ondanks de grote en wereldwijde medische behoefte aan voedingsproducten die een oplossing kunnen bieden voor spier-gerelateerde problemen in ondervoede patienten, hebben we in de afgelopen jaren weinig echte innovaties gezien in deze markt. Wij geloven dat VitalNext voor deze patienten nieuwe opties zal bieden die kunnen bijdragen aan verbeterde uitkomsten van hun behandeling”.

De ontwikkeling van VitalNext is mede mogelijk gemaakt door ‘innovatiekredieten’ van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (Ministerie van EZK) en Rabobank en door investeringen van de Van Herk Groep, OostNL, LRM en Hanzepoort.

Bron: VitalNext (Persbericht)