← Al het nieuws

Valley of Death groeit: investeringen onder €1 miljoen lopen wederom terug

In tegenstelling tot recordjaar 2021 is het dit jaar iets somberder gesteld met de investeringen voor Nederlandse techbedrijven valt te lezen in het FD (artikel achter betaalmuur). Uit cijfers van onder meer belangenorganisatie Techleap en branchvereniging Dutch Startup Association blijkt dat Nederlandse techbedrijven ruim 12% minder investeringen hebben opgehaald ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Nederland wijkt af

De afname was het sterkst bij investeringen onder de €1 miljoen. En hierin wijkt Nederland af van de norm. Wereldwijd groeide dit soort investeringen juist.

De beruchte valley of death wordt dieper en wijder. Dit is een probleem want financiering is de levensader van start-ups. Om alle waarde uit onze topkennis te halen moet die topkennis wel omgezet worden in producten en diensten die gebruikt kunnen worden. Zonder financiering stokt die doorontwikkeling.

HollandBIO is daarom blij dat er later dit jaar een brief volgt over de financieringssituatie van start- en scale-ups. Wij hopen dat er expliciete aandacht komt voor kennis- en kapitaalintensieve bedrijven. Want dit soort berichten geven aan dat het nu tijd is om actie te ondernemen.