← Al het nieuws

Unilever opent nieuw Foods Innovation Centre in Wageningen

Het Unilever Foods Innovation Centre, ook wel HIVE genoemd, is recent geopend door zijne Majesteit de Koning. In HIVE werkt Unilever aan baanbrekende innovaties en onderzoek om de groeiende wereldbevolking op een duurzame en voedzame manier van voedsel te voorzien.

Er is 85 miljoen geïnvesteerd in het nieuwe Unilever Foods Innovation Centre, ook wel “Hive” genoemd door haar locatie te midden van vooruitstrevende onderzoekscentra, startups en externe partners. In Hive worden alle wereldwijde foods innovaties van Unilever gedaan voor merken als Knorr, Hellmann’s, De Vegetarische Slager en Calvė. Er wordt bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar het gebruik van plantaardige ingrediënten, vleesvervangers, efficiënte gewassen, duurzame voedselverpakkingen en voedzaam voedsel.

Samen met haar partners wil Unilever de voedselmiddelenindustrie transformeren naar een gezond en duurzaam systeem, waarin innovaties die beter zijn voor mens en planeet worden gestimuleerd.

Wageningen wordt vaak “Food Valley” genoemd – een hint naar Silicon Valley – als reactie op de doorbraken die hier worden gedaan in de agri-food technologie door startups, wetenschapsinstituten, NGO’s en bedrijven uit de buurt.

Unilever Hive heeft de hoogst mogelijke duurzaamheidscertificatie, namelijk de ‘BREEAM-NL’ outstanding klassering. Grote gedeelten van het volledig circulaire interieur zijn open voor iedereen. Eerder dit jaar won het gebouw twee prestigieuze design awards: de Global Design Award for Commercial Projects en de Global Public Award

We hebben een fundamentele transformatie van ons voedselsysteem nodig als we meer dan 9 biljoen mensen op een duurzame en voedzame manier willen voeden. Ondervoeding, obesitas, klimaatverandering en food waste zijn problemen die alleen aangepakt kunnen worden wanneer we in partnerschappen werken aan het versnellen van de ontwikkeling van technologieën en innovaties. Het hebben van een Global Foods Innovation Centre in Wageningen stelt ons in staat om precies dit te doen.” Alan Jope – CEO Unilever

Bron: Persbericht Unilever