← Al het nieuws

Technologie: de innovatieve motor

, ,

Steeds meer partijen werken aan technologie die de inzet en ontwikkeling van geneesmiddelen en vaccins kan verbeteren en versnellen. Met genoegen ziet HollandBIO dat de aandacht voor deze prachtige innovaties toeneemt. Zo kwam er afgelopen week mooi nieuws uit het UMC Utrecht, dat met een nieuwe bloedtest honderden zeldzame ziekten tegelijk aan kan tonen. Daarnaast bracht premier Rutte een bezoek aan TNO’s Accelerator Mass Spectrometer, een andere technologische innovatie, waarmee bedrijven geneesmiddelen sneller en veiliger kunnen ontwikkelen door middel van vroeg-stadium concentratie- en effectmetingen.

Wat ons betreft snijdt het mes voor dit soort innovatieve technologieën aan twee kanten. Het stelt ons in staat om patiënten beter van medicatie op maat te bedienen én het vergroot de kans dat een geneesmiddel met succes en optimale snelheid de eindstreep van het onderzoeks- en ontwikkelproces haalt. Investeren in deze innovaties is dan ook een ontzettende no-brainer.

Toch is de route van lab naar praktijk lang niet altijd een gelopen race. HollandBIO helpt daarom graag bruggen te slaan tussen de verschillende stakeholders die deze route kunnen effenen. Meer weten? Contact HollandBIO’s Marit of Britt.