← Al het nieuws

SelectMDx-test van MDxHealth succesvol

De SelectMDx-test van MDxHealth categoriseert succesvol mannen die kunnen profiteren van mp-MRI bij prostaatkankerdiagnose. Onderzoekers uit België en Nederland zullen de studiegegevens presenteren op het zesde Wereldcongres voor prostaatkanker (PROSCA) in Frankfurt van 28 tot 30 juni.

Niet-invasieve technieken als die van SelectMDx en MRI zijn veelbelovend voor de detectie van hooggradige prostaatkankers. Hierbij wordt overdiagnose en overbehandeling van kankers met een laaggradig potentieel voorkomen. Hoewel verschillende studies de belofte van MRI in dit veld ondersteunen, is er nog steeds een gebrek aan consensus over de diagnostische nauwkeurigheid. Voorts zijn de kosten voor het opzetten, bemensen en exploiteren van een MRI-afdeling hoog. Voorafgaande risicobepaling waarbij patiënten met een zeer laag risico op kwaadaardige prostaatkanker worden uitgesloten, kan de kosten van mpMRI aanzienlijk verlagen.

De studie toot aan dat het gebruik van de vloeibare urine biopsietest SelectMDx voor prostaatkanker de overdosering en overbehandeling aanzienlijk vermindert. Hierdoor kunnen patiënten worden geïdentificeerd die onnodige MRI-procedures kunnen vermijden.

Samenvatting van de studie is hier te vinden.

Bron: MDxHealth