← Al het nieuws

SelectMDx-studie toont kosteneffectiviteit aan in Amerikaanse Gezondheidszorg

MDxHealth meldt de publicatie in The Journal of Urology van een studie die de kosteneffectiviteit van SelectMDx® voor prostaatkanker valideert. SelectMDx® is een niet-invasieve ‘vloeibare biopsie’ test die helpt bij het identificeren van patiënten met een verhoogd risico op agressieve prostaatkanker.

 

De studie toonde aan dat het opnemen van SelectMDx in het Amerikaanse gezondheidszorgsysteem kan resulteren in een gemiddelde volledige gezondheidswinst van 0,045 levensjaren, met een kostenbesparing van $1,694 per patiënt. Extrapolatie van deze gegevens naar een voorzichtige schatting van 311.879 patiënten per jaar die een biopsie ondergingen, resulteerde in 14.035 levensjaren in volledige gezondheidswinst met een jaarlijkse kostenbesparing van meer dan $500 miljoen voor ieder cohort.

 

De studie, ontworpen voor het verkrijgen van inzicht in de kosteneffectiviteit van SelectMDx in een populatie van Amerikaanse mannen met een verhoogd PSA-gehalte, laat een model zien met de impact van het gebruik van de niet-invasieve diagnostische test om mogelijk onnodige prostaatbiopsie uit te sparen. Het primaire doel was om veranderingen in gezondheidsresultaten in kaart te brengen, gemeten in voor kwaliteit gecorrigeerde levensjaren. De secundaire doelstelling was het evalueren van de zorgkosten vanuit het perspectief van de Medicare verzekeraar.

 

Dr. Matthew Resnick van de afdeling urologische chirurgie en gezondheidsbeleid van het Vanderbilt University Medical Center, Nashville, TN zegt: “Deze studie toont aan dat routinematig gebruik van SelectMDx als leidraad voor biopsiebeslissingen de gezondheidsresultaten verbetert en de kosten voor gezondheidszorg in verband met prostaatkanker-risicobeoordeling in een populatie van Amerikaanse mannen verlaagt. Wij zijn van mening dat deze strategie de waarde van conventionele risicobeoordelingsstrategieën vergroot door verbeteringen in zowel kwaliteit als kosten, de teller en noemer van de gezondheidswaarde-vergelijking.”

 

“Deze overtuigende studieresultaten zijn een verdere validatie van de positieve impact van SelectMDx voor het verlagen van de kosten voor de gezondheidszorg door ondersteuning in de begeleiding van behandelbeslissingen voorafgaand aan prostaatbiopsie,” zegt Dr. Jan Groen, Chief Executive Officer van MDxHealth. “Deze gezondheids- en economische waarde van vroegtijdige toepassing van SelectMDx tijdens het behandelingsproces, zullen onze onderhandelingen met Amerikaanse ziektekostenverzekeraars belangrijk ondersteunen.”

 

Dr. Groen vervolgt: “Dit is een belangrijke mijlpaal voor onze SelectMDx-test en versterkt onze strategie om verder voet aan de grond te krijgen in de markt voor eerstelijnszorg. Wij zijn van mening dat met deze uitbreiding de markt voor SelectMDx in de VS en Europa kan verviervoudigen tot meer dan twee miljoen patiënten per jaar”.