← Al het nieuws

Roche Nederland sluit zich aan bij HollandBIO

,

Roche is lid geworden van HollandBIO, de belangenvereniging van biotech bedrijven in Nederland. Met het lidmaatschap streeft Roche ernaar om samen met andere koplopers op het gebied van Personalised Healthcare te werken aan een samenleving waarin biotechnologie bijdraagt aan gezondheid, duurzaamheid en economische groei.

“De ambities van HollandBIO en Roche sluiten goed op elkaar aan,” zegt Sheri Morin, Chief Purpose Officer bij Roche Nederland. “Vanuit onze Personalised Healthcare visie werken wij ook aan een sterk innovatieklimaat. We zien technologie als een belangrijke basis voor betere zorg en willen patiënten sneller toegang geven tot de medicijnen die zij nodig hebben zodat ze de juiste behandeling op het juiste moment krijgen. Ook geloven we dat het voorkomen van ziektes beter is dan genezen. Deze overtuigingen zien we duidelijk terug in de vier programma’s van HollandBIO.
Het is fantastisch dat zoveel kleine en grote bedrijven zich voor het belang van de maatschappij in willen zetten en de krachten bundelen. We kunnen veel van elkaar leren en HollandBIO kan als spil tussen de life sciences sector, de media en de politiek de gehele branche helpen onze gedeelde ambities waar te maken.”

HollandBIO heeft inmiddels meer dan 207 leden uit de gezondheidszorg, agri-food en bio-based economy. De vereniging organiseert regelmatig bijeenkomsten, verzamelt en analyseert informatie over de sector en helpt obstakels op te lossen, die het succes van de sector in de weg staan.

Sheri Morin, Chief Purpose Officer bij Roche Nederland en Annemiek Verkamman, Managing Director bij HollandBIO bij de ondertekening van het lidmaatschap.