← Al het nieuws

RiboPro haalt € 1,2 miljoen op voor doorontwikkeling hoogwaardige RNA-producten

Biotech start-up RiboPro uit Oss heeft € 1,2 miljoen groeigeld opgehaald. De nieuwe financiering wordt gebruikt om de gepatenteerde messenger RNA-technologie van RiboPro verder te ontwikkelen, het team te versterken en het bedrijf op te schalen. Een consortium van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Rockstart en verschillende particuliere investeerders onder leiding van Stichting Vlasroot heeft aan de financieringsronde bijgedragen. RiboPro ondersteunt met haar RNA-producten onderzoekers en farmaceutische bedrijven bij de ontwikkeling van nieuwe medische behandelingen. Verschillende covid-19 vaccins zijn gebaseerd op de messenger RNA-technologie.

“We zijn blij dat we zo’n sterk consortium van investeerders aan boord hebben”, zegt Sander van Asbeck, CEO en oprichter van RiboPro (foto midden). Messenger RNA speel een cruciale rol in een medische revolutie die net is begonnen en voor heel veel mensen van grote betekenis is. Met deze nieuwe investeerders aan boord voelen we ons meer dan ooit klaar om in die revolutie een belangrijke rol te spelen.”

Roel Elshout van Vlasroot: “Het is een voorrecht dat we RiboPro kunnen helpen om een toonaangevende speler te worden in de wereld van mRNA-producten. De huidige COVID-19 messenger RNA-vaccins hebben het potentieel van de technologie aangetoond. Wij zijn ervan overtuigd dat mRNA de industrie voor altijd zal veranderen.”

“RiboPro tilt mRNA naar een hoger niveau, verhoogt de activiteit van mRNA en verlaagt de toxiciteit en immunogene respon”, zegt Mercedes Tuin, Senior Investment Manager bij de BOM. “Potentiële toepassingen van RiboPro’s mRNA zijn talrijk, zowel in onderzoek, tissue engineering als in therapeutica. We zijn er trots op dat we deel uit maken van deze reis en kijken ernaar uit om met het team samen te werken om van RiboPro een wereldwijde leverancier van mRNA van topkwaliteit te maken.”

Volgens Tonko Wedda, directeur van Rockstart Health toont het succes van de COVID-19-mRNA-vaccins het toekomstige potentieel van mRNA. ”Steeds meer onderzoekers en farmaceuten zullen interesse zijn geïnteresseerd in de techniek. RiboPro is heel goed voorgesorteerd om hierop in te spelen.“

Bron: BOM (Nieuwsbericht)