← #nieuws

Quality by Design en TRIUM bundelen krachten

Quality by Design (QbD), de referentie binnen consultancy voor de life sciences-sector, en clinical solutions provider TRIUM Clinical Consulting (TRIUM) bundelen hun krachten. Dit samengaan van beide consultancybedrijven creëert zo een unieke, complementaire service offering voor de volledige life cycle van een product of therapie. Zowel voor QbD als TRIUM is het een nieuwe grote stap in hun verdere  groei en betekent het tevens een logische vervollediging van hun services.

Wanneer een nieuwe therapie of technologie bedacht wordt, volgt er een uitgebreid product life cycle-traject alvorens het op de markt kan en mag komen. Door samen te gaan bieden QbD en TRIUM de life sciences-spelers voortaan een end-to-end offering doorheen de hele product life cycle: van het opzetten van kwaliteitssystemen over ISO-certificeringen tot de volledige ‘from idea to patient’-levensweg.

QbD kent al sinds zijn oprichting in 2011 een heel sterke groei en stelt vandaag wereldwijd 200 mensen te werk, waarvan 142 in België. Het verbreedde en verdiepte gaandeweg zijn speelveld, ook op het vlak van twee specifieke speerpunten: medical devices en ATMP’s. Onder die eerste term vallen alle mogelijke medische hulpmiddelen, van eenvoudige zaken zoals spuiten en smart watches tot enorm complexe instrumenten zoals neurostimulatoren en stents. “Vooral voor die laatste categorie is het verzekeren van de kwaliteit, veiligheid en effectiviteit een extreem ingewikkelde opdracht waar zowel wij als TRIUM ons al jaren in specialiseren”, zegt Bart van Acker, oprichter en CEO van QbD. “Volgens de Europese wetgeving moet elk medical device bovendien ook klinisch getest worden. Door de aanwezigheid van TRIUM binnen de QbD Group, kunnen klanten nu dat volledige traject bij ons neerleggen. En ook op het vlak van ATMP’s – dat zijn geneesmiddelen voor geavanceerde therapie, zoals celtherapie en gentherapie – zien we in TRIUM de ideale klinische partner.”

QbD en TRIUM werken al jaren samen op een aantal klantprojecten. “We weten dus al wat we aan mekaar hebben en zijn heel blij dat we door deze stap nog nauwer en beter gaan samenwerken”, vult Christof Debèfve, mede-oprichter en verantwoordelijk voor business development bij TRIUM, aan. “Los van de enorme complementariteit van onze diensten – waardoor we nu samen een unieke plek in de life sciences-consultancy innemen – is QbD met zijn doe-mentaliteit en hoge fun-factor ook qua bedrijfsDNA de ideale match voor ons.”

Ondanks dat Quality By Design meerderheidsaandeelhouder wordt binnen TRIUM, behoudt die laatste maximale zelfstandigheid en verandert er voor de medewerkers niets. Het TRIUM-kantoor in Lier bijvoorbeeld blijft gewoon bestaan. “Dit partnership draait echt om een win-win voor beide partijen én voor de sector, waarbij onze eigen bedrijfsfilosofie intact blijft”, benadrukt Debèfve. “Bovendien biedt het samengaan met QbD – al een tijd dé Belgische en stilaan ook de internationale referentie in hun vak – ook veel specialisatie- en doorgroei-opportuniteiten voor ons wereldwijde team van een honderdtal werknemers en consultants.”

“Ook ik ben heel blij met deze stap”, zegt Van Acker. “Los van onze historie samen, is TRIUM ook een heel bekende speler in hun niche. Ze waren al heel gestaag aan het groeien en dankzij de synergieën die we nu creëren, onder andere via het internationale QbD-kantorennetwerk, gaan we nu samen van zowel QbD als TRIUM een nóg sterker groeiverhaal maken.”

Bron: QbD (Persbericht)