← Al het nieuws

Protinhi Therapeutics sluit zich aan bij Johnson & Johnson Innovation – JLABS

Protinhi Therapeutics ontwikkelt antivirale middelen op basis van een bewezen werkingsmechanisme bij ziekten zoals HIV en Hepatitis C. De door Protinhi geleide programma’s richten zich op dengue en gerelateerde virale ziekten zoals Zika en West-Nijl virus. De huidige COVID-19 pandemie heeft het belang aangetoond van het ontwikkelen van strategieën tegen dreigende virusziekten. Het Nijmeegse biotechbedrijf gaat nu de samenwerking aan met Johnson & Johnson Innovation – JLABS.

Johnson & Johnson Innovation – JLABS is een vooraanstaand life science incubatorprogramma met een wereldwijd netwerk van open innovatie-ecosystemen, dat innovators in staat stelt de levering van levensbevorderende gezondheids- en welzijnsoplossingen aan patiënten over de hele wereld te creëren en te versnellen. Als leider in innovatie helpt JLABS ondernemers in de farmacie, medische apparatuur, consumenten en gezondheidstechnologie om potentiële oplossingen voor de gezondheidszorg te bieden aan patiënten en consumenten.

Door zich aan te sluiten bij het JLABS-netwerk zal Protinhi Therapeutics de levering van hun gepatenteerde samenstellingen in nieuwe geneesmiddelen verder kunnen versnellen met als doel de huidige hoge onvervulde medische behoefte tegen aankomende virusziekten zoals COVID-10, knokkelkoorts en het West-Nijlvirus aan te pakken.

“Deel uitmaken van het Johnson & Johnson Innovation – JLABS ecosysteem is een grote en spannende stap voor ons, we geloven dat het onze R&D inspanningen zal versterken en ons toegang zal geven tot de extra expertise en het mentorschap”, aldus Dr. Bernd van Buuren, mede-oprichter en CEO van Protinhi Therapeutics. “Protinhi heeft de kracht en de schaalbaarheid van haar technologieplatform kunnen aantonen door krachtige aanknopingspunten te hebben tegen Corona. We hebben veelbelovende resultaten die geblokkeerde virusreplicatie aantonen in cellulaire modellen voor dengue, West-Nijl en SARS-CoV2. Dit toont het potentieel van de verbindingen als breed-spectrum antivirale middelen aan. Ons team heeft de competentie en ervaring om ze te ontwikkelen tot innovatieve antivirale middelen.”

Bron: Protinhi Therapeutics (Persbericht)