← Al het nieuws

BioConnection hijst vriesdroger van 12 ton in steriele productiefaciliteit

Vorige week werd een nieuwe vriesdroger, met een gewicht van 12 ton en een waarde van enkele miljoenen, afgeleverd op de derde verdieping van het RY gebouw van BioConnection op het Pivot Park in Oss. In dit RY gebouw wordt een nieuwe productielijn voor het produceren van steriele geneesmiddelen gerealiseerd. BioConnection, opgericht in 2005, breidt daarmee haar productiecapaciteit uit naar 50 miljoen vials op jaarbasis, een significante contributie aan het wereldwijde tekort aan productiecapaciteit van steriele geneesmiddelen.

De vriesdroger maakt deel uit van een nieuwe ultramoderne productielijn voor de productie van steriele innovatieve geneesmiddelen in een EMA- en US-FDA-gecertificeerde faciliteit. De nieuwe productielijn moet in april 2021 gereed zijn. Dankzij deze uitbreiding kan BioConnection haar productiecapaciteit verhogen naar 50 miljoen vials per jaar. 

De waardevolle vriesdroger is gebouwd in Duitsland, door de firma Hof. De machine van 12 ton moest drie verdiepingen hoog worden opgetild om in de productieruimte te worden geplaatst. Een precieze operatie, want er was slechts een veiligheidsmarge van vijf centimeter tijdens het tillen. Het inhijsen van de vriesdroger begon omstreeks 11.00 uur. Ongeveer 3,5 uur later waren alle onderdelen veilig binnengebracht.

De uitbreiding van BioConnection draagt bij aan de positie van het Pivot Park als hotspot voor de pharmaceutische industrie en de werkgelegenheid. Momenteel heeft BioConnection nog 15 vacatures openstaan. 

Bron: Bioconnection