← Al het nieuws

Pharming start fase I/II studie met Ruconest bij zwangerschapsvergiftiging

Pharming begint een klinisch onderzoek naar de effecten van recombinant humane C1-esteraseremmer (rhC1INH); RUCONEST®, bij patiënten met pre-eclampsie (PE of zwangerschapsvergiftiging). Onlangs ontving Pharming hiervoor goedkeuring door de medisch-ethische toetsingscommissie van het betreffende Nederlandse klinische onderzoekscentrum.

Sijmen de Vries, Chief Executive Officer van Pharming, zegt in reactie:

Onze sterke prestaties in 2018 en het eerste kwartaal van 2019  hebben ons in staat gesteld te investeren in toekomstige groei door de ontwikkeling van onze pijplijn. Het is daarom dat we nu, na goedkeuring door de medisch-ethische commissie, kunnen aanvangen met onze eerste pre-eclampsie-studie met RUCONEST®.

In het eerste deel van het onderzoek zullen veiligheid en tolerantie bij een klein aantal patiënten worden beoordeeld om het veiligheidsprofiel van RUCONEST® te bevestigen, waarna wordt overgegaan tot een grotere patiëntenpopulatie. In dit tweede deel van het onderzoek zal een bredere groep patiënten betrokken worden voor het eveneens beoordelen van de voorlopige werkzaamheidsparameters. De resultaten worden gecombineerd en zullen naar verwachting beschikbaar zijn in het derde kwartaal van 2020.

Aangezien er momenteel geen goedgekeurde therapieën tegen pre-eclampsie voorhanden zijn, kijken we uit naar de behandeling van de eerste patiënten in deze studie. We willen deze thans nog volledig onvervulde medische behoefte aanpakken en de veiligheid en uitkomsten voor zwangere vrouwen en hun ongeboren baby’s met deze aandoening in de toekomst verbeteren.”

Bron: Pharming