← Al het nieuws

Pharming gaat nieuwe downstream-productiefaciliteit voor RUCONEST® bouwen op Pivot Park in Oss

Pharming Group N.V. (Euronext Amsterdam: PHARM) maakt bekend dat het zich heeft gecommitteerd tot het bouwen van een nieuwe productiefaciliteit ter uitbreiding van de verwerkingscapaciteit van het hoofdproduct RUCONEST® (recombinant C1-esteraseremmer (rhC1INH)).

De zogeheten downstream-productie omvat de zuivering, filtratie en concentratie van het startmateriaal. De bouw start medio 2021 op het Pivot Park in Oss. Pivot Park is ook de locatie van BioConnection B.V., de fill & finish-partner van Pharming, waarin een minderheidsbelang wordt gehouden.

Op Pivot Park betrekt Pharming een nieuw, duurzaam gebouw van vijf bouwlagen met een totale vloeroppervlakte van circa 4.000 m². Het gebouw is specifiek voor Pharming ontworpen en is prominent gesitueerd op het terrein. Het is het eerste nieuwe gebouw op de campus en CEO Drees hoopt dat er nog veel meer zullen volgen. De komst van Pharming naar Pivot Park zorgt voor tenminste zo’n veertig nieuwe arbeidsplaatsen in Oss.

Sijmen de Vries, Chief Executive Officer van Pharming, zegt: “Met een groeiende vraag naar RUCONEST® voor de behandeling van erfelijk angio-oedeem en een toenemende behoefte aan rhC1INH voor onze klinische onderzoeken bij nieuwe, grote indicaties, blijven we investeren in de uitbreiding van onze interne verwerkingscapaciteit als onderdeel van onze lange-termijn groeistrategie. We kijken uit naar de start van bouw van de nieuwe fabriek medio 2021.”

Brigitte Drees, directeur van Pivot Park, zegt: “Pharming is een aanwinst voor onze campus. Enerzijds omdat het bedrijf een gevestigde naam is in de farmaceutische industrie. Anderzijds omdat het openstaat voor open innovatie en kennisdeling, net als de ruim zestig bedrijven die hier al gevestigd zijn. Reken maar dat Pharming zich in onze community snel thuis zal voelen. Én dat we het bedrijf goed zullen faciliteren in zijn ontwikkeling.”

Source: Pharming Group & Pivot Park

Read more: Brabants Dagblad