← Al het nieuws

Biogen en overheid zijn het eens: SMA patiënten krijgen Spinraza

,

Biogen en de Nederlandse overheid hebben een overeenkomst bereikt over de vergoeding van Spinraza. HollandBIO is daar heel blij mee. Spinraza is het eerste en enige goedgekeurde medicijn voor de behandeling van spinale musculaire atrofie (SMA), een zeer ernstige, progressieve spierziekte. HollandBIO is er trots op een sector te mogen vertegenwoordigen die deze innovaties voortbrengt.

Door de overeenkomst komt het middel Spinraza voor circa 80 jonge kinderen met SMA vanaf 1 augustus in het basispakket. Dit is geweldig nieuws voor patiënten en hun ouders. Dorota Mazurkiewicz, Managing Director van Biogen Nederland licht de overeenkomst toe:

“Allereerst is dit prachtig nieuws voor de betreffende SMA-patiënten en hun families. SMA is een verschrikkelijke ziekte waar geen medicijn voor bestond, maar nu kunnen we patiënten nieuwe hoop bieden. We gaan nu met betrokken partijen in gesprek om de mogelijkheden voor voorwaardelijke vergoeding te verkennen. We hopen daarmee brede toegang voor alle SMA-patiënten te kunnen realiseren, ongeacht leeftijd of ziektetype, zoals ook het geval is in veel andere landen.”

We zijn er dus nog niet. Het middel betekent een kentering in het leven van patiënten. HollandBIO hoopt daarom dat alle patiënten met SMA zo snel mogelijk toegang krijgen tot Spinraza.