← Al het nieuws

Ovizio en Quality by Design bundelen krachten

,

Ovizio Imaging Systems, ontwikkelaar van innovatieve realtime microscopische beeldvormingstechnologie voor de bioprocessing-markt, werkt samen met Quality by Design (QbD) om zijn technologie in productieomgevingen cGMP-compliant te maken.

De technologie van Ovizio is ontworpen om laboranten van bedrijven die immuuntherapieën en vaccins produceren realtime informatie te geven over de kwaliteit van de productie. De automatisatie verlaagt bijgevolg de kosten.

QbD gaat er dankzij zijn ervaring in Computer System & Device Validation voor zorgen dat de technologie van Ovizio in de zomer van 2020 voldoet aan de erg strenge cGMP-vereisten voor productie- en klinische test-omgevingen. Die cGMP-stempel – kort voor current Good Manufacturing Practices – verzekert gebruikers van de compatibiliteit van het beeldvormingsplatform van Ovizio met hun productieomgevingen.

Bart Van Acker, CEO bij QbD, is enthousiast over de samenwerking: “Wij beschikken over de juiste ervaring om Ovizio te helpen bij deze uitdagingen. Zij geloven in onze expertise en ik ben er heel trots op dat wij op deze manier, samen met Ovizio, opnieuw een bijdrage kunnen leveren aan betere en betaalbaardere geneesmiddelen.”

Serge Jooris, CTO bij Ovizio: “We hebben er alle vertrouwen in dat we met de hulp van QbD binnenkort cGMP-toestellen op de markt kunnen brengen, een echte mijlpaal voor ons productaanbod.”

Bron: QbD