← #nieuws

Onno, bedankt!

,

Na een achtbaanrit van 22 jaar gaat Onno van de Stolpe uitstappen bij Galapagos. Gisteravond kondigde een van Nederlands grootste biotechbedrijven de geplande pensionering van zijn medeoprichter en CEO aan. Van de Stolpe blijft aan tot een vervanger gevonden is.

De rit van Galapagos tot nu toe was een wilde. Hoge pieken zoals de succesvolle ontwikkeling tot wereldspeler, die toenmalig ministers Wiebes en Hoekstra anderhalf jaar geleden graag vereerden met een bezoek. Evenwel zal niemand ontkennen dat het ontwikkelpad voor biotechbedrijven bezaaid is met hordes en helaas ook met tegenslag.

Die veelbewogen 22 jaar vereisen natuurlijk een ijzeren doorzettingsvermogen en engelengeduld. Met zijn sterke ondernemersgeest sloot Onno een reeks aan deals. En bovenal kan hij terugkijken op een prestatie van wereldformaat, het is slechts weinigen gegund een geneesmiddel van lab tot patiënt te brengen. Alleen al daarom kan hij als voorbeeld dienen voor veel andere Nederlandse biotech-ondernemers. En natuurlijk hopen wij dat Onno zijn kennis blijft inzetten om het Nederlandse ecosysteem verder te versterken. Vandaar dat we zeggen: Onno, hartelijk dank voor je jarenlange inzet en tot snel!

Meer lezen: