← Al het nieuws

Nieuwe investeringsinstelling Invest-NL eerste helft 2019 operationeel

,

Tijdens een Algemeen Overleg afgelopen donderdag in de Tweede Kamer over Invest-NL maakte minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat bekend dat de voorbereidingen in volle gang zijn. Eind dit jaar moet het wetsvoorstel naar de Tweede Kamer. Zo kan de nieuwe financieringsinstelling in de eerste helft van 2019 een vliegende start maken. Wiebes noemde verder uitdrukkelijk maatschappelijke uitdagingen als klimaat, energie en zorg als aandachtsgebieden. Ook herhaalde hij dat Invest-NL zich gaat richten op het (mee-)financieren en realiseren van innovaties met maatschappelijke impact waar de markt nu niet in voorziet, zoals bij langlopende en risicovolle activiteiten het geval is.

HollandBIO benadrukt bij Invest-NL in oprichting en andere stakeholders het belang van extra investeringen in de life sciences sector. Voor een ijzersterk innovatieklimaat zijn voldoende financieringsmogelijkheden in de verschillende fases van ontwikkeling onontbeerlijk. Met Invest-NL krijgt de overheid een instrument om bij te dragen aan de doorgroei van biotech bedrijven waar de markt nu niet in voorziet. Zo kan het als vliegwiel dienen voor de sector en kunnen de bedrijven met extra slagkracht werken aan innovatieve oplossingen voor onze maatschappelijke uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid.

Programmabijeenkomst 20 september

Vanuit HollandBIO’s programma ‘Een ijzersterk innovatieklimaat’ zetten we alles op alles om van Invest-NL een succes te maken voor de life sciences. Tijdens de programmabijeenkomst op donderdag 20 september praten we alle leden bij over de meest recente ontwikkelingen. Dit is ook de uitgelezen kans om te laten weten wat je van onze huidige aanpak vindt. Praat en discussieer mee, kijk voor meer informatie op de event pagina.