← #nieuws

Nettie Buitelaar benoemd tot directeur Biotech Booster

Per 1 december jl. is Nettie Buitelaar begonnen als directeur van Biotech Booster. Biotech Booster kreeg afgelopen april vanuit het Nationaal Groeifonds in totaal bijna € 250M toegewezen voor het beter omzetten van kennis over biotechnologie in bedrijvigheid en toepassingen.

De partijen achter Biotech Booster (Universiteiten van Nederland, de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra, de Vereniging Hogescholen, HollandBIO, DSM en Janssen) waren unaniem in hun keuze voor Nettie Buitelaar en zijn verheugd met haar komst. 

Annemiek Verkamman, directeur HollandBIO: “Wij zijn erg blij met de komst van Nettie Buitelaar. Zij heeft de optimale mix van ervaring in zowel wetenschap, bedrijfsleven als publiek-private samenwerking om Biotech Booster voorspoedig verder te ontwikkelen”. 

Pieter Duisenberg, voorzitter Universiteiten van Nederland: “Nettie Buitelaar is met haar enthousiasme en energie de juiste persoon om Biotech Booster tot een succes te maken.” 

Nettie Buitelaar: “Ik voel me zeer vereerd dat de biotechnologie sector in Nederland mij dit belangrijke project toevertrouwt. Het combineren van science en business in de biotechnologie is altijd mijn sweet spot geweest en ik verheug me er zeer op om met een goed team Biotech Booster op de kaart te zetten en zo het omzetten van biotechnologische kennis in bedrijvigheid en concrete toepassingen in Nederland te versnellen.” 

Over Nettie Buitelaar 

Nettie Buitelaar heeft haar hele loopbaan in de biotechnologie gewerkt. De laatste jaren als ondernemer/Chief Business Officer bij BiosanaPharma BV in Leiden, actief in de ‘low-cost, high-quality’ productie van monoclonale antilichamen met name gericht op de opkomende markt van de biosimilars. Daarvoor was ze directeur van de Leiden Bio Science Park foundation; het science park is onder haar leiding begonnen aan een enorme groeispurt en inmiddels uitgegroeid tot het grootste en toonaangevende life science cluster in Nederland. Indertijd was ze ook de eerste directeur van het landelijke BioPartner programma, gericht op het stimuleren van ondernemerschap in de biotechnologie in Nederland.

Zie voor meer informatie: linkedin.com/in/nettiebuitelaar

Over Biotech Booster 

Biotech Booster kreeg afgelopen april vanuit het Nationaal Groei Fonds in totaal bijna € 250M toegewezen voor het intensiveren van de valorisatie van biotechnologisch onderzoek. Met Biotech Booster kunnen uitvinders en ondernemers, kennisinstellingen en bedrijven biotechnologische kennis sneller en efficiënter omzetten in waardevolle innovaties. 

De afgelopen tijd heeft een team bestaande uit Ivo de Nooijer, Rein Strijker en Keshen Mathura een begin gemaakt met het invullen van de opbouwfase van Biotech Booster. Met hen samen zal Nettie Buitelaar verder werken aan de implementatie en uitvoering ervan. 

Zie voor meer informatie over Biotech Booster: https://www.nationaalgroeifonds.nl/projecten-ronde-2/biotech-booster