← #nieuws

Nederlandse biotech industrie boekt succesvolle investeringen

,

Mooi financieringsnieuws uit de Nederlandse biotech industrie. Vorige week hebben biotech bedrijven Mosa Meat en VarmX en investeerder Forbion nieuwe financiering opgehaald: respectievelijk €5 miljoen, €32 miljoen en €185 miljoen.

De investering geeft het Leidse VarmX de kans om proof-of-concept voor hun antistollingsmiddel te behalen en hun productietak op te schalen voor commerciële doeleinden. Mosa Meat richt zich op kweekvlees en gebruikt de investering om een pilot productiefaciliteit op te zetten en hun technologie op te schalen. Met hun financiering richt Forbion een nieuw fonds op: het growth opportunities fund. Dit fonds richt zich op investeringen in Europese biotech bedrijven die zich in een latere fase begeven.

Ondanks de grote impact van de coronapandemie op de kapitaalmarkt, laten deze nieuwe investeringen zien dat het Nederlandse financieringslandschap veerkrachtig is en investeerders nog steeds nieuwe kansen zien om te investeren.

Omdat het aantrekken van financiering is één van de grootste uitdagingen voor biotech start-ups en scale-ups, heeft dit onderwerp HollandBIO’s volle aandacht. Twee weken geleden wijdden wij ons eerste @homewebinar aan precies dit onderwerp. Tijdens dit webinar ging Daniel de Boer, CEO van ProQR Therapeutics, in gesprek met ondernemers en investeerders over de invloed van COVID-19 op het biotech financieringslandschap. Een kijktip als je meer van dit onderwerp wil weten! Hieronder kijk je het Webinar terug.

Lees hier meer over de investeringen:

Kijk hier het Webinar ‘Biotech financing during the pandemic’ terug: