← Al het nieuws

MSD kondigt voornemen spin-off aan

Vandaag heeft het Amerikaanse hoofdkantoor van MSD het voornemen aangekondigd om een deel van haar productportfolio af te splitsen in een nieuw zelfstandig beursgenoteerd bedrijf, dat nog geen naam heeft en NewCo genoemd wordt. MSD moet zich gaan richten op oncologie, vaccins, hospital care en Animal Health, en NewCo zal wereldwijd koploper worden in Women’s Health. Als aparte bedrijven kunnen MSD en Newco sneller reageren op de specifieke behoeftes van patiënten.

Momenteel opereert MSD in Nederland met meer dan 6000 medewerkers op verschillende locaties in onder andere Haarlem, Oss, Boxmeer en De Bilt. Het Nederlandse Management gelooft sterk in de mogelijkheid van twee zelfstandige bedrijven met een eigen duidelijke focus en een solide toekomst.

Deze ontwikkeling is goed voor het pharma landschap in Nederland en sluit goed aan bij de wens van de Minister van Volksgezondheid Bruno Bruins om de productie en leveringszekerheid van medicijnen in Nederland veilig te stellen.

Ben Lucas, managing director van MSD Nederland: “Dit is een belangrijke stap in de historie van MSD. Ik geloof dat we door de splitsing twee ijzersterke bedrijven kunnen gaan neerzetten met wereldwijde impact, die ook onze innovatiekracht, talentontwikkeling en maatschappelijke bijdrage in Nederland een belangrijke nieuwe impuls gaan geven.”

Wenny Raaymakers, plant manager in Oss: “21 jaar geleden ben ik hier begonnen met werken en ik ben ontzettend trots op onze lange geschiedenis hier. Dat deze locatie zich mogelijk weer vol zou kunnen focussen op Vrouwengezondheid en hiermee kan voortbouwen op onze jarenlange ervaring voelt dan ook goed. Er werken hier in Oss gepassioneerde, kundige en toegewijde mensen. Ik heb het volste vertrouwen in de toekomst van zowel MSD als het nieuwe bedrijf”.

De komende tijd zal MSD samen met haar landelijke ondernemingsraad, de vakbonden en de Raad van Commissarissen werken, om tot de beste keuze en invulling voor Nederland te komen. MSD Nederland verwacht in mei een besluit te kunnen nemen.

Bron: MSD (persbericht)