← Al het nieuws

MSD kondigt voltooiing van Organon & Co. Spinoff aan

MSD, in de Verenigde Staten en Canada bekend als Merck, heeft aangekondigd dat het de spin-off van Organon & Co. (Organon) heeft voltooid.

‘Vandaag markeert een belangrijke mijlpaal voor zowel MSD als Organon. Organon is nu een onafhankelijk, beursgenoteerd bedrijf met een breed portfolio van belangrijke geneesmiddelen en producten, en is volledig voorbereid om duurzame groei en waarde te leveren,” aldus Rob Davis, president, MSD. “Met leiderschap in onze groeipijlers en onze robuuste pijplijn is MSD goed gepositioneerd voor sterke groei op lange termijn, waarbij wetenschappelijke innovatie de bron blijft van onze waardecreatie.”

MSD’s doel met de spin-off was om twee patiëntgerichte bedrijven te creëren met verbeterde strategische en operationele focus, grotere wendbaarheid, eenvoudigere operationele modellen, geoptimaliseerde kapitaalstructuren en verbeterde financiële profielen. MSD gelooft dat de transactie aanzienlijke voordelen zal opleveren voor zowel MSD als Organon en waarde zal creëren voor aandeelhouders van MSD. De spin-off zal MSD naar verwachting in staat stellen om zijn focus op belangrijke groeipijlers te vergroten, hogere omzet- en EPS-groeipercentages te bereiken en oplopende operationele efficiëntie van ongeveer $ 1,5 miljard mogelijk te maken, die naar verwachting geleidelijk over drie jaar zal worden bereikt, met ongeveer $ 500 miljoen gerealiseerd in 2021. In verband met de spin-off ontving MSD een dividenduitkering van Organon van ongeveer $ 9 miljard.

Organon heeft bij de dividenduitkering geen fractionele aandelen van haar gewone aandelen uitgegeven. In plaats daarvan ontvingen houders van gewone aandelen van MSD contant geld in plaats van fractionele aandelen van gewone Organonaandelen, waar zij anders recht op zouden hebben.

Aandelen van Organon zullen worden genoteerd en vanaf vandaag worden verhandeld op de New York Stock Exchange onder de afkorting “OGN”. Aandelen van Merck blijven verhandeld worden onder de afkorting “MRK”.

Bron: MSD (Persbericht)