← Al het nieuws

MSD en Janssen versterken Nederlandse life sciences-ecosysteem

,

Door de groeiende vraag naar onder meer onderzoek en ontwikkeling van vaccins, breiden MSD en Janssen hun productiefaciliteiten in Nederland uit. Samen zijn zij op zoek naar ruim 450 nieuwe medewerkers.

MSD zoekt momenteel 200 nieuwe collega’s voor hun productie- en verpakkingsfaciliteit in Boxmeer, die met allerlei bijzondere technologieën en clean rooms zeer hightech is. Dat wordt alleen maar beter met de nieuwe vriesdroogfabriek die eind dit jaar in gebruik wordt genomen. Ook op de andere MSD-locaties in Haarlem en Oss wordt op dit moment volop gebouwd.

Janssen werkt aan een kandidaat-vaccin tegen het coronavirus en voert momenteel vroege klinische studies uit om het veiligheidsprofiel en de immuunrespons te onderzoeken. Tegelijkertijd start Janssen alvast de productiefaciliteit van het kandidaat-vaccin op. Om alle werkzaamheden te realiseren, zijn er 250 nieuwe medewerkers nodig.

Beide farmaceutische bedrijven zorgen voor een versterking van het Nederlandse life sciences-ecosysteem. Ze breiden hun productiefaciliteiten uit om vaccins in Nederland te (blijven) produceren en leveren daarbij ook nog eens significante werkgelegenheid. Niet alleen waardevol voor de wereld, maar ook  voor de Nederlandse economie.

Lees verder: