← Al het nieuws

Mosa Meat rondt $85m investeringsronde af

,

Mosa Meat, het Nederlandse voedseltechnologiebedrijf dat in 2013 de eerste kweekvleeshamburger ter wereld presenteerde, heeft het derde en laatste deel van een Series B investeringsronde aangekondigd. Deze derde en laatste ‘closing’ van $10M brengt het totale bedrag in deze ronde op $85M.

Investeerders in deze laatste closing zijn nieuwe en bestaande investeerders zoals Nutreco, een wereldwijde koploper in productie van veevoer en visvoer, en Jitse Groen, CEO van Just Eat Takeaway.com. De financiering brengt toonaangevende wereldwijde investeerders samen met een schat aan kennis die Mosa Meat helpen de productie van echt rundvlees op te schalen, op een duurzame en veilige manier.

“We zijn ontzettend blij de samenwerking met bestaande partners uit te breiden en nieuwe partners te verwelkomen.” zegt Maarten Bosch, CEO van Mosa Meat. “De afronding van deze financiering brengt ons een stap dichter bij het realiseren van onze missie om een schonere, vriendelijkere manier te ontwikkelen om echt rundvlees te maken. Onze partners brengen enorme strategische capaciteiten en expertise met zich mee, en delen onze sterke toewijding om de duurzaamheid van ons wereldwijde voedselsysteem te vergroten”

Mosa Meat zal de investering gebruiken om hun huidige pilot-productiefaciliteit in Maastricht uit te breiden, een productielijn van industriële omvang te ontwikkelen, het team uit te breiden en gecultiveerd rundvlees te introduceren aan consumenten.

Nutreco CEO Rob Koremans zegt, “Ik ben verheugd dat Mosa Meat de volgende mijlpaal heeft bereikt op weg naar grootschalige productie van echt vlees. Nutreco investeert in haar missie Feeding the Future, die eiwitproductie vereist op basis van traditionele en alternatieve eiwitproductiemethoden. Onze samenwerking met Mosa Meat is een belangrijk onderdeel van onze strategie om te helpen voldoen aan de groeiende vraag naar hoogwaardige eiwitten.”

De financieringsronde wordt geleid door het in Luxemburg gevestigde Blue Horizon Ventures, het voedseltechnologiefonds dat tot doel heeft een positieve wereldwijde impact op het milieu, menselijke gezondheid en dierenwelzijn te ondersteunen en te promoten. Mosa Meat verwelkomt deze sterke groep missie-gedreven investeerders na een succesvolle Series A ronde in 2018, die geleid werd M Ventures en de Bell Food Group.

Bron: Mosa Meat (Persbericht)