← Al het nieuws

MIMETAS Sluit Serie B-Financiering van 20 Miljoen Dollar

MIMETAS, wereldleider in organ-on-a-chipproducten en weefselmodellen, heeft 20,5 miljoen Amerikaanse dollar financiering verkregen van een internationaal syndicaat uit Azië en Europa. MIMETAS zal de opbrengst van deze serie B financieringsronde gebruiken voor commerciële expansie met het OrganoPlate organ-on-achipplatform. Daarnaast zal het bedrijf zijn productportfolio verbreden, productie van gebruiksklare, levende weefsels opzetten, nieuwe OrganoPlate-producten ontwikkelen en uitbreiden naar klinische marktsegmenten, waaronder gepersonaliseerde geneeskunde. Het bedrijf heeft vestigingen in Nederland, VS en Japan.

De investeerders zijn European Life Sciences Growth Fund (ELSGF, Singapore), Aglaia Oncology Fund II (Nederland), Korys (België), Cathay Venture (Taiwan), InnovationQuarter en Oost NL (Nederland).

Ginger Hsiao van ELSGF, optredend als woordvoerster voor het syndicaat: “We waren vanaf het begin onder de indruk van de technologie van MIMETAS en het zeer getalenteerde team. We beschouwen het bedrijf als de huidige leider in de organ-on-a-chipmarkt met een enorm groeipotentieel in de komende jaren. Het klantenbestand omvat al toonaangevende multinationals uit Europa, de VS en Azië en het platform wordt gebruikt door academische klanten tot screeningfaciliteiten van farmaceutische bedrijven. We verheugen ons erop het MIMETAS-team te ondersteunen met de commerciële expansie en het ontwikkelen van nieuwe markten.”

“Deze sterke investeerdersbasis is cruciaal voor MIMETAS in deze fase van haar ontwikkeling.”, Aldus de oprichters Jos Joore en Paul Vulto, “Korys heeft grote ervaring in de commercialisering van producten op het snijvlak van hardware en biologie, terwijl Aglaia veel klinische en oncologische expertise aandraagt. ELSGF en Cathay gaan ons ondersteunen bij uitbreiding op de Aziatische markten. Aangevuld met lokale ondersteuning van Oost NL en InnovationQuarter, kunnen wij ons geen beter uitgangspunt voorstellen voor verdere groei van MIMETAS.”

Bron: MIMETAS