← Al het nieuws

Meten is weten

,

Biotech bedrijven staan te trappelen om hun apparatuur, mankracht en expertise in te zetten in de strijd tegen het coronavirus. HollandBIO werd overspoeld door reacties na een oproep om de testcapaciteit voor SARS-CoV-2 te inventariseren.

Sinds de aanstelling van Feike Sijbesma als speciaal corona-gezant is de testcapaciteit in Nederland flink opgeschaald. De medisch microbiologische labs hebben hun capaciteit uitgebreid, een bioveterinair diagnostisch lab is ingezet en bloedbank Sanquin draait vanaf nu mee met indrukwekkende capaciteit van 3600 tests per dag. Het gezamenlijke resultaat is een opschaling van 4000 tests naar 17.500 tests per dag in de komende dagen.  

Feike Sijbesma heeft HollandBIO gevraagd om te helpen bij het in kaart brengen van de testcapaciteit van de niet diagnostische laboratoria met high throughput capaciteit. Daarop hebben we een inventarisatie uitgezet onder onze leden. Met verbluffende reacties tot gevolg, van 1000 tot 50.000 testen per bedrijf per dag.

Als het aan HollandBIO ligt gaan we zo snel mogelijk van start. Op die manier kunnen we niet alleen het zorgpersoneel en de ziekste patiënten testen, maar iedereen met lichte klachten, want meten is weten.