← Al het nieuws

Merck benoemt Saraswati Khan als GM voor NL Healthcare Business

Saraswati Khan is met ingang van 1 november benoemd als General Manager Biopharma (Healthcare) voor Merck Nederland. Haar standplaats wordt de Amsterdamse vestiging van de gezondheidsdivisie van het bedrijf (Merck BV).

Saraswati begon haar loopbaan bij Merck in 2009 in India en heeft meer dan 25 jaar ervaring op de gezondheidszorgmarkt. Aanvankelijk was ze werkzaam in sales, daarna vervulde ze een reeks van marketing- en leidinggevende functies. Binnen Merck Healthcare heeft ze met succes als Business Unit Head leiding gegeven aan teams, eerst in India en vervolgens in Brazilië, in alle franchisen (algemene geneeskunde, oncologie, vruchtbaarheid, neurologie en immunologie). Ze heeft een sterke staat van dienst als het gaat om het leveren van succesvolle bedrijfsresultaten. 

“Saraswati laat zien over flexibiliteit en cultureel aanpassingsvermogen in grote, diverse en complexe markten te beschikken. Ze is in staat om capabele en betrokken teams op te bouwen, en weet tegelijkertijd winstgevende groei te waarborgen”, aldus Renée C. Tunold, hoofd van Merck Healthcare in de Scandinavische landen en Nederland.  “In de afgelopen twee jaar heeft ze verschillende projecten en belangrijke bedrijfsprocessen geleid op ons hoofdkantoor in Duitsland. Daarbij heeft ze waardevolle internationale ervaring opgedaan, haar zakelijk inzicht en strategische vaardigheden versterkt en een breed wereldwijd netwerk opgebouwd.  We zijn verheugd dat Saraswati al haar talenten en ervaringen naar Nederland brengt.”

Khan voegde hieraan toe: “Ik ben blij om deze nieuwe uitdaging aan te mogen gaan binnen een van de meest dynamische en strategische markten in Europa.  Onze Nederlandse Healthcare Business staat klaar om in de toekomst nog meer patiënten te helpen en ik ben dankbaar voor de kans om enerzijds mijn ervaringen te delen en anderzijds te leren van mijn nieuwe collega’s in Nederland.”