← Al het nieuws

Luistertip: #slimmezorg podcast van Vintura

, ,

In de derde aflevering van de #slimmezorg podcast van Vintura is Ingmar de Gooijer (myTomorrows) te gast. Arno Rutte en Ingmar praten over hoe versnelde toegang van nieuwe geneesmiddelen in combinatie met uitwisseling van real life data, de toegankelijkheid voor patiënten en betaalbaarheid voor de maatschappij kunnen vergroten. Als Ingmar minister van Volksgezondheid zou zijn dan stoppen we met polariseren en maken we werk van innovatieve geneesmiddelontwikkelingsmodellen. “Overheid en big farma zitten met de artsen en verzekeraars samen in het systeem dat ze zelf gecreëerd hebben. Laten we kijken met welk model we alle partijen bij elkaar kunnen brengen en laten we daar dan een paar serieuze pilots mee doen”, aldus Ingmar.

Slimme zorg is een podcast over de gezondheidszorg in Nederland. Hoe waarborgen we dat voor iedereen goede zorg beschikbaar is, zowel vandaag als over twintig jaar? Dat kan alleen met slimme zorg. In deze podcast gaat Arno Rutte, director bij Vintura, op zoek naar oplossingen waarmee we het zorginfarct kunnen voorkomen. Door in gesprek te gaan met mensen die er toe doen in de zorgsector horen we wat volgens hen slimme zorg is. Dat kunnen bestuurders zijn, maar ook specialisten die op operationeel niveau actief zijn, of patiënten die iedere dag bezig zijn hun zorg vorm te geven en te verbeteren.

Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering op Spotify, iTunes en jouw favoriete podcastapp. De links om de podcast terug te luisteren vind je hier.