← Al het nieuws

Leestip: Voed de wereld door innovatie

, ,

‘Voed de wereld door innovatie’, zo kopt een lezenswaardig interview met Julie Borlaug in de weekendeditie van De Volkskrant. Julie ziet de landbouw van de toekomst hoopvol in: door innovatie en biotechnologie zullen we straks 10 miljard mensen van voldoende voedsel voorzien zonder daarbij de aarde uit te putten. Eind januari gaf zij een inspirerende en prikkelende lezing tijdens het HollandBIO Year Event.

Ook op dit moment lijdt een deel van de wereld nog honger. Julie is vastbesloten daar verandering in te brengen. Onder andere via Inari Agriculture, de biotech startup waarmee zij werk maakt van zaden op maat voor boeren in ontwikkelingslanden. De drive om honger te bestrijden erfde ze van haar grootvader, Norman Borlaug. Hij ontving in 1970 de Nobelprijs voor de Vrede vanwege zijn rol als architect van de landbouwrevolutie die naar schatting het leven redde van een miljard mensen.

HollandBIO is overtuigd van de rol die innovatie en (bio)technologie kunnen spelen om tot een landbouwsysteem te komen waarin duurzaamheid en voldoende, voedzaam voedsel hand in hand gaan. Met het programma ‘Technologie voor een betere toekomst’ baant HollandBIO de weg voor moderne veredeling in Europa en het moderniseren en toekomstbestendig maken van nationale- en Europese wet- en regelgeving. 

Het uitgebreide Volkskrant interview lees je hier terug (inlog verplicht).