← Al het nieuws

Leestip: ‘Hou de toekomst niet tegen met veranderscepsis’

,

Afgelopen week riep Diederik Samsom in de Volkskrant politici op om verandering te omarmen in plaats van cynisch en met angst omgeven weg te zetten, in naam van de gewone man. Juist verandering en technologisch vernuft heeft ons welvaart en gezondheid gebracht!

De voorbeelden zijn legio, schoon water, elektrische auto’s, warmtepompen, smart-phones en zelfs het internet. Allemaal ontwikkelingen die niet meer zijn weg te denken uit ons dagelijks leven, maar waar zelfs de experts in eerste instantie cynisch tegenaan keken.

En de ontwikkelingen gaan in razend tempo door. Samsom ziet de doorbraken over elkaar heen buitelen. Zonlicht omzetten in waterstof, vliegende en op zonne-energie rijdende auto’s, de CRISPR-cas technologie, waarmee supernauwkeurig DNA kan worden aangepast om bijvoorbeeld plastic etende micro-organismen te maken. Allemaal veranderingen die ons leven duurzamer maken. Daar wordt Diederik vrolijk van, maar dan moet de samenleving er wel voor open staan!

HollandBIO had het zelf niet beter kunnen opschrijven en sluit zich graag aan bij de oproep van Samsom aan de politiek: koester het ongewone en maak het beschikbaar voor iedereen!

Lees de column in de Volkskrant