← #nieuws

Leestip FD: Biotech is de meest kapitaalintensieve sector

De biotech sector haalt $1,49 miljard dollar aan durfkapitaal op in het eerste kwartaal van 2021, zo schrijft het FD op basis van een onderzoek van PitchBook. Daarmee is Biotech de meest kapitaalintensieve sector. Analist Paul Conda noemt dat ‘weinig verrassend, want Biotech eindigt altijd bovenaan deze lijstjes’. Ter vergelijking, Fintech, de tweede grootste sector haalde ‘maar’ $808 miljoen dollar op. Biotech staat dus op eenzame hoogte.

De weelde aan financiering voor biotech bedrijven is er in latere ontwikkelstadia. Tussen seed-financiering en een series-A investeringsronde voor durfkapitaal, waar het artikel over gaat, zit een groot gat: de beruchte valley of death. Vaak sluiten bestaande publieke financieringsinstrumenten, die bedoeld zijn om het gat te overbruggen, nog onvoldoende aan bij de grote kapitaalbehoefte in deze tussenfase.

Daar zit echter wel verandering in. Wij zien grote kansen in het Groeifonds en in het deeptech fonds. Met deze fondsen kan het financieringslandschap versterkt worden en de valley of death worden overbrugd. HollandBIO zet zich ervoor in om de bijdrage van deze beide fondsen aan een robuust biotech financieringslandschap zo groot mogelijk te maken.