← Al het nieuws

Lead Pharma uit Oss sluit deal voor €260 miljoen met Roche

,

Lead Pharma, een farmaceutische onderneming die innovatieve geneesmiddelen ontwerpt en ontwikkelt voor de behandeling van auto-immuunziekten en kanker, maakt bekend dat het een samenwerkings- en licentieovereenkomst heeft gesloten met Roche voor de ontwikkeling van een nieuwe klasse van kandidaat-medicijnen voor de behandeling van een breed scala aan immunologische aandoeningen.

Lead Pharma en Roche werken samen aan een nieuwe klasse van medicijnen met een nieuw werkingsmechanisme. De samenwerking moet leiden tot een kandidaat-medicijn, waarna Roche verantwoordelijk zal zijn voor de verdere (klinische) ontwikkeling en wereldwijde commercialisering.

Conform de overeenkomst ontvangt Lead Pharma na tekenen een betaling van € 10 miljoen en komt het in aanmerking voor onderzoeks-financiering. Lead Pharma kan in de toekomst betalingen ontvangen die gekoppeld zijn aan het behalen van een aantal specifieke onderzoeks- en ontwikkelingsresultaten.

De totale betalingen kunnen oplopen tot € 260 miljoen, plus royalty’s op de wereldwijde verkoop van de te ontwikkelen medicijnen.

“Onze ambitie is om levensveranderende behandelingen voor patiënten te ontwikkelen. We zijn zeer verheugd over de samenwerking met Roche om dit doel gezamenlijk te kunnen realiseren ”, zegt Frans van den Berg, Chief Executive Officer van Lead Pharma. “Samenwerking met farmaceutische partijen vormt een van de pijlers van onze strategie, en deze samenwerking onderstreept de toegevoegde waarde van Lead Pharma’s innovatiekracht.”

Arthur Oubrie, Chief Scientific Officer van Lead Pharma, vult aan: “Dit is het tweede project waarin we met een van de grootste mondiale farmaceutische bedrijven samenwerken. De manier waarop wij nieuwe projecten selecteren, de werking van medicinale stoffen onderzoeken in farmacologische modellen, en onze hoogstaande medicinale chemie, waren essentieel bij de ontwikkeling van dit project tot aan dit stadium. We kijken uit naar de samenwerking met de specialisten bij Roche om deze nieuwe therapie zo snel mogelijk naar de patiënt te brengen.”

“We are committed to advancing innovative science and transformative medicines for people affected by different immune mediated diseases”,  zegt James Sabry, Global Head, Roche Pharma Partnering. “We are looking forward to further building on our expertise in this field and collaborating with Lead Pharma, aiming to make a difference for those patients.”

Bron: Lead Pharma (Persbericht)