← Al het nieuws

IV-WALK WINT VINTURA IMPACT IN HEALTHCARE AWARD 2018

Tijdens het Impact in Healthcare event streden afgelopen donderdag drie initiatieven om de Vintura Impact in Healthcare award. Het publiek en de vakjury kozen na drie gepassioneerde pitches de IV-Walk als winnaar. De andere twee genomineerden waren eNose en NightWatch.

 

IV-Walk: prijs helpt mij met het zetten van de volgende stap

IV-Walk is een draagbaar infuus waarmee de patiënt zich makkelijk kan bewegen en wat de mobiliteit en het herstel bevordert. Designer Alissa Rees ontwikkelde IV-Walk gebaseerd op haar eigen ervaringen. Ze had zelf ondervonden hoe beperkend een infuuspaal kan zijn als je deze wekenlang 24 uur per dag bij je moet hebben. Alissa Rees: “Met IV-Walk kun je makkelijk even naar buiten of van de afdeling af en blijf je niet snel hangen achter een deurklink”. Rees zou graag een team van specialisten willen betrekken bij de doorontwikkeling van IV-Walk. “Met deze prijs wil ik graag een volgende stap zetten: van goed idee naar de markt. Daarnaast zou ik de prijs graag willen gebruiken voor de ontwikkeling van een kinderversie.”

 

Vakjury over IV-Walk

De vakjury bestond uit Margriet Schneider (UMC Utrecht), Michele Manto (Galapagos), Daan Rooijmans (CZ Zorgverzekeringen), Hans Bart (Nierpatiënten Vereniging Nederland) en Bas Amesz (Vintura). Samen met het publiek kozen ze IV-Walk als winnaar. Bas Amesz, partner Vintura, licht toe: “Juist omdat dit product, een prachtig ontworpen draagbaar infuus, zo vanzelfsprekend is, heeft het een enorme levensvatbaarheid. Je voelt ook aan alles dat Alissa IV-Walk met passie heeft ontwikkeld. Zij staat volledig voor haar eigen idee“. IV-Walk ontvangt met deze award een prijs van €10.000 en 5 Vintura consultancydagen. Bas Amesz: “Juist een start-up als deze kan de prijs goed gebruiken om de volgende stap te nemen. Wij zijn blij dat we haar als Vintura hierbij kunnen helpen.“

 

Waardevolle feedback

Alle drie de genomineerden (naast IV-Walk waren dat eNose en NightWatch) kregen waardevolle feedback tijdens interactieve sessies met de aanwezigen, ca. 80 bestuurders en senior managers van ziekenhuizen en andere zorginstellingen, zorgverzekeraars, life sciences en patiëntorganisaties.

Met het organiseren van dit event wil Vintura de verschillende stakeholders dichter bij elkaar brengen en een boost geven aan jonge, baanbrekende initiatieven die grote impact voor de patiënt (kunnen) hebben. Zo wil Vintura een bijdrage leveren aan het realiseren van betere zorg die beschikbaar én betaalbaar is voor alle patiënten.

 

Bijna 20 inzendingen

In totaal waren er dit jaar bijna 20 inzendingen voor de Impact in Healthcare award. De jury was zeer verheugd over de hoge kwaliteit van de inzendingen en heeft getoetst in hoeverre de initiatieven voldeden aan de opgestelde criteria rondom ‘innovativiteit, ‘impact’, ‘schaalbaarheid’ en ‘samenwerking’.

© 2018 foto: Juliette Moulen Photography