← #nieuws

Insmed B.V. tweede deelnemer pilot parallelle procedures CBG-ZIN

, ,

Ook de tweede kandidaat voor de pilot Parallelle Procedures CBG-ZIN is bekend. Het gaat om een aanvraag voor het geneesmiddel amikacine liposomale inhalatie suspensie (ALIS) (Arikayce®), een medicijn bestemd voor de behandeling van patiënten met persisterende longinfecties door Mycobacterium avium complex. In de pilot slaan CBG en ZIN de handen ineen om de tijd van lab naar patiënt te verkorten, door eerder te starten met het nationale vergoedingstraject en dit (deels) parallel te laten lopen met het Europese registratietraject.

HollandBIO is erg enthousiast over de pilot, omdat deze naadloos aansluit bij het HollandBIO programma Sneller & beter van lab naar patiënt. Binnen dit programma werken wij aan oplossingen waarbij gezondheidswinst, innovatie en betaalbaarheid hand in hand gaan. De belangrijkste informatie over de pilot, inclusief de link naar het interesseformulier vind je hier.

Lijkt deelname aan de pilot je ook interessant, maar heb je nog vragen? Er is een uitgebreid vraag & antwoord document online beschikbaar. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Neem dan direct contact op met Kevin Liebrand (CBG) of Pauline Pasman (Zorginstituut) of laat het HollandBIO weten door contact op te nemen met Marit.

HollandBIO wenst zowel Insmed B.V. als het CBG en het ZIN veel succes met deze tweede parallelle registratie- en vergoedingsprocedure. Wij vertrouwen erop dat met de verbeterde werkwijze innovatieve geneesmiddelen significant sneller beschikbaar zijn voor Nederlandse patiënten.