← Al het nieuws

Ida Haisma benoemd tot Directeur Leiden Bio Science Park

Ida Haisma is benoemd tot Directeur Leiden Bio Science Park. Zij zal leiding gaan geven aan de transformatie van het Leiden Bio Science Park van science park tot innovatiedistrict. Hiertoe zal zij een nieuwe parkorganisatie gaan opbouwen en optreden als gezicht van het park.

Ida Haisma is een ondernemende vernieuwer en verbinder met de nodige ervaring in Life Sciences & Health. Momenteel leidt ze een corporate innovatieprogramma en adviseert ze start ups in de energie‐sector. Daarvoor was zij plaatsvervangend directeur van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen. Daar ontwikkelde ze strategische agenda’s voor de sector en werkte ze met bedrijven, kennisinstellingen en overheden voor de Nederlandse Life Sciences & Health‐Sector.

Ze bezit veel kennis van en ervaring met het creëren van sterke innovatieclusters. Ze was de eerste directeur van The Hague Security Delta, het Nederlandse veiligheidscluster met inmiddels meer dan 200 bedrijven, kennisinstellingen en overheden dat zij vanaf de start heeft opgebouwd. Eerder was zij ook plaatsvervangend directeur bij het Kenniscentrum Grote Steden (NICIS), waar ze de samenwerking tussen overheden, bedrijven en kennisinstellingen rond grootstedelijke ontwikkeling bevorderde.

Ida Haisma zal per 1 september a.s. haar werkzaamheden beginnen.