← Al het nieuws

HollandBIO zet formatie op het gezonde, duurzame en innovatieve spoor

,

All aboard the biotech train! Treinen maken nogal wat los in politiek Den Haag de laatste tijd. Maar om nou te zeggen dat de formatie als een trein gaat.. In uitgelekte formatiestukken zagen we al dat de partijen die het komende kabinet formeren, op stoom raken met thema’s als gezondheid en duurzaamheid. En daar haakt HollandBIO natuurlijk graag haar wagonnetje bij aan. Want laten we hier maar op hetzelfde spoor doorgaan: ook de biorevolutie is een rijdende trein waar Nederland nu op zal moeten springen. Om ervoor te zorgen dat het omarmen van gezonde en duurzame biotech innovaties geen gepasseerd station wordt, levert HollandBIO hierbij alvast verschillende suggesties voor een toekomst(bestend)ig regeerakkoord. Met als eindstation: Nederland als dé biotech hub van Europa.

Biotech maakt het leven beter

De sector haalt haar inspiratie uit de potentie van de natuur. Onze innovaties helpen mens, dier en planeet vooruit. De Biorevolutie is in volle gang en in Nederland moeten we een stap bij zetten als we daarop willen inspelen. HollandBIO richt zich op het verzilveren van kansen om bij te dragen aan grote maatschappelijke uitdagingen op gezondheid en duurzaamheid en op het wegnemen van drempels die het succes van koplopers remmen. Daarin staan we gelukkig niet alleen, zoals het recente Toekomstpact Biotechnologie van VNO-NCW aantoont. Wij zien vanuit onze sector ruimte om bij te dragen op de volgende vlakken:

  1. Gezondheid op maat: Iedereen de beste behandeling op het juiste moment
  2. Verduurzaming van landbouw, veeteelt, visserij en chemie
  3. Vergroten van ons innovatie- en verdienvermogen

Benieuwd geworden naar de bijdrage van biotech aan een gezond, duurzaam en innovatief regeerakkoord? Lees hier onze onepager per thema, die we natuurlijk per hogesnelheidsexpres afleveren tot in de machinekamer van politiek Nederland – namelijk op tafel bij de informateurs en formerende partijen.