← Al het nieuws

HollandBIO Year Event viert biotech innovatie

,

Afgelopen donderdag vierde HollandBIO samen leden en relaties haar eerste lustrum tijdens het Year Event in hartje Amsterdam. Hét leukste event van de Nederlandse biotech sector stond wederom bol van innovatie, inspirerend ondernemerschap en een gezonde dosis humor.

De openingsvideo maakte in een klap duidelijk hoe de life sciences sector vandaag al bijdraagt aan een duurzame en gezonde samenleving, welke innovaties er in het verschiet liggen en de belangrijke rol van HollandBIO om de obstakels weg te ruimen die biotech frontrunners op hun weg van lab naar maatschappij tegenkomen.

De speech van HollandBIO’s Annemiek sloot naadloos aan. Trots blikte zij terug op de eerste vijf jaar HollandBIO, waarin de vereniging vele successen op haar naam mocht schrijven, maar waaruit ook bleek dat er nog veel werk aan de winkel is. En natuurlijk vooruit: ook de komende vijf jaar gaat HollandBIO er weer vol enthousiasme tegenaan om de weg te effenen voor biotech innovaties. Daarbij is de hulp van onze achterban onmisbaar. Annemiek riep de aanwezigen op om toch vooral de spotlight op te zoeken en onze mooie sector smoel te geven: “Be good & tell it!”.

Anant Murthy, van Alnylam Pharmaceuticals, demonstreerde vervolgens hoe je dat doet: je verhaal vertellen. Als koploper in de ontwikkeling van een nieuwe generatie geneesmiddelen gebaseerd op RNA-technologie, legde Alnylam een verbluffende reis vol pieken en dalen af. Na meer dan zestien jaar pionieren, is nu eindelijk hun eerste behandeling binnen bereik van patiënten met polyneuropathie. En die eerste therapie opent de poort naar de toekomst, waarin Alnylam vele levens van patiënten met zeldzame genetische aandoeningen kan gaan verbeteren.

En ook Daan Luining van Meatable, liet zien hoe je Annemieks advies in de praktijk brengt. Een toekomstdroom om – zonder schuldgevoel – van te watertanden: 100% echt en smakelijk vlees zonder dat er ook maar één dier voor heeft moeten lijden. Als CTO bij startup Meatable pioniert Daan aan de frontlinie van de kweekvlees revolutie. Een wereld van ongekende mogelijkheden, waar we bij HollandBIO reikhalzend naar uitkijken.

Als kers op de taart trakteerde Op Sterk Water de aanwezigen op een magistraal staaltje improvisatiecabaret. De feestelijke stemming werd voortgezet tijdens diner en op de dansvloer. Geniet nog even na met de prachtige foto’s van Nils van Houts.