← Al het nieuws

HollandBIO verwelkomt Seagen

,

HollandBIO verbindt, vertegenwoordigt en ondersteunt de Nederlandse life science sector. We zijn supertrots dat we al meer dan 240 bedrijven vertegenwoordigen: van start-ups, midden- en kleinbedrijven tot grote bedrijven, actief in gezondheid, voeding of biobased economy. Vandaag verwelkomen we ons nieuwste lid, Seagen, dat ook graag enkele woorden tot de lezer richt:

Seagen is een van origine Amerikaans biotechbedrijf, dat zich volledig heeft toegelegd op het ontwikkelen en op de markt brengen van nieuwe behandelingen tegen kanker. Het bedrijf telt ruim 2000 werknemers, waarvan meer dan de helft in Research & Development.

Onze technologie

Al twintig jaar zijn wij pionier in het ontwikkelen van “antibody-drug conjugates” (ADC’s). Via deze technologie is een antilichaam gekoppeld aan een cytotoxisch molecuul, waardoor tumorcellen heel gericht bereikt kunnen worden. Daarnaast ontwikkelt Seagen “sugar-engineered” antilichamen welke als doel hebben de interactie met het immuunsysteem te optimaliseren. Begin dit jaar is een tyrosinekinaseremmer, die wij hebben ontwikkeld voor een bepaalde vorm van borstkanker, goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau. Seagen heeft verschillende internationale samenwerkingen met onderzoeksinstituten en farmaceutische bedrijven.

Van Seattle Genetics naar Seagen

Seagen (opgericht in 1997 in Seattle, Verenigde Staten) groeit internationaal door. Recent hebben wij de stap gemaakt naar Europa. Om onze positie als een wereldwijd opererend biotechbedrijf te benadrukken, hebben wij eind 2020 onze bedrijfsnaam veranderd van Seattle Genetics naar Seagen.

Seagen heeft inmiddels zes kantoren in Europa, waaronder het Benelux kantoor op Schiphol.