← Al het nieuws

HollandBIO verwelkomt Orchard Therapeutics!

,

HollandBIO verbindt, vertegenwoordigt en ondersteunt de Nederlandse life sciences sector. We zijn erg trots dat we al 225 bedrijven vertegenwoordigen: van start-ups, kleine en middelgrote bedrijven tot grote bedrijven, actief in gezondheid, voeding of biobased economy. Vandaag verwelkomen we Orchard Therapeutics in ons midden! Orchard is een voorloper in het toepassen van gentherapie voor erfelijke ziekten. Het bedrijf is opgericht in 2015 in London, en bouwt voort op een lange onderzoekshistorie.

Orchard richt ook graag een woord tot de lezer: “Wij maken gebruik van de eigen hemapoetische stamcellen (HSC) van patiënten. De stamcellen worden bij de patiënt afgenomen, genetisch aangepast en daarna weer aan dezelfde patiënt toegediend. De stamcellen zullen zich weer hechten in het beenmerg, om zich vervolgens blijvend te vermenigvuldigen en differentiëren in alle typen bloed en immuuncellen. Deze genetisch aangepaste cellen komen overall in het lichaam en passeren bijvoorbeeld ook de bloed hersenbarrière.

Wij richten ons op de behandeling van immunologische, neurometabole en neurodegeneratieve ziekten, waarbij we verwachten dat een eenmalige behandeling volstaat. Deze methode is succesvol toegepast bij een vorm van ernstig gecombineerde immuundeficiëntie als gevolg van adenosinedeaminasedeficiëntie (ADA-SCID). Eind 2019 is het registratiedossier ingediend bij de EMA voor de behandeling van Metachtromatische Leukodystrofie. Een zeer zeldzame erfelijke stofwisselingsziekte, waarbij onder andere de hersenfunctie ernstig wordt aangetast. Orchard heeft behandelingen voor meerdere andere ziekten in klinisch en preklinisch onderzoek. In de verschillende programma’s zijn inmiddels meer dan 170 patiënten behandeld met HSC gentherapie. Kijk voor meer informatie op www.orchard-tx.com.”

HollandBIO is maar wat blij dat we Orchard Therapeutics als lid mogen rekenen en we heten hen van harte welkom!