← Al het nieuws

HollandBIO verwelkomt OAK Access

HollandBIO verbindt, vertegenwoordigt en ondersteunt de Nederlandse life science sector. We zijn supertrots dat we al meer dan 260 bedrijven vertegenwoordigen: van start-ups, midden- en kleinbedrijven tot grote bedrijven, actief in gezondheid, voeding of biobased economy. HollandBIO is blij verheugd om OAK Access als lid te mogen verwelkomen.

Hoe mooi is het dat er steeds nieuwe innovaties ontwikkeld worden, waardoor ziektes beter behandeld kunnen worden? Waardoor de kwaliteit van leven verbetert of de ziekte zelfs geneest? Waardoor patiënten hoop, dromen en een mooiere toekomst krijgen?

Zelfs na meer dan 15 jaar werkzaam te zijn in market access bij farma- en biotechbedrijven, motiveert dat consultancy bureau OAK Access iedere dag opnieuw. Daarom stellen we alles in het werk om deze behandelingen ook in Nederland beschikbaar te krijgen.

Toegang krijgen tot innovatieve therapieën (zoals Advanced Therapy Medicinal Products; ATMPs) vraagt om inventiviteit. Het huidige vergoedingsstelsel sluit immers niet altijd aan op de bijzondere karakteristieken van de technologie. Dit geldt vaak ook voor therapieën voor zeldzame aandoeningen. OAK Access denkt binnen èn buiten gebaande paden in oplossingen en geeft strategisch advies voor vergoeding van farmaceutische innovaties. Het doel is om duurzame toegang voor patiënten te organiseren.

Daarnaast coördineren en voeren we de activiteiten uit die noodzakelijk zijn om vergoeding voor innovatieve technologieën te krijgen. Daarbij staat afstemming met relevante interne en externe partijen centraal. Tevens bieden we support bij o.a. de ontwikkeling van bekostigingsmodellen, financiële onderhandelingen en vergoedingsarrangementen.

Wilt u meer weten hoe OAK Access u van dienst kan zijn? Neem dan contact op met Ingrid van der Eijk.