← #nieuws

HollandBIO verwelkomt Medstone

,

HollandBIO verbindt, vertegenwoordigt en ondersteunt de Nederlandse life science sector. We zijn supertrots dat we al meer dan 240 bedrijven vertegenwoordigen: van start-ups, midden- en kleinbedrijven tot grote bedrijven, actief in gezondheid, voeding of biobased economy. Vandaag verwelkomen we ons nieuwste lid, Medstone, dat ook graag enkele woorden tot de lezer richt:

Medstone gelooft in de kracht van onafhankelijke, wetenschappelijke data. Dit vormt de basis voor alles wat we doen. Door die wetenschappelijke basis te combineren met een zorgvuldige uitvoering, ondersteunen we zorgprofessionals in hun dagelijkse zoektocht naar de beste zorg voor patiënten. Met onze drie business units delen we één commitment: Bridging Science, Commerce and Care.

De hoeveelheid medisch wetenschappelijke informatie groeit exponentieel. Als gevolg daarvan is het nauwelijks mogelijk als arts of onderzoeker om altijd op de hoogte te blijven van alle nieuwe bevindingen. Medstone ontwikkelt een algoritme dat deze wetenschappelijke informatie analyseert en structureert. Ons einddoel is om een database te bouwen die, met behulp van artifical intelligence, wetenschappelijke data structureert en doorzoekbaar maakt. Zo kunnen we straks geautomatiseerde medicijnvergelijkingen maken, of alle beschikbare informatie over een bepaald eiwit of bepaalde pathway inzichtelijk maken.

In een team van 20 experts, zoals data scientists en (bio)medische wetenschappers, werken we aan onze artificial intelligence applicatie genaamd SURUS. We gebruiken hier verschillende deep learning modellen voor, zoals named entitiy recognition en semantic dependency parsing.

Onze deep learning modellen worden op dit moment wetenschappelijk gebruikt en gevalideerd binnen een aantal samenwerkingen met Nederlandse universiteiten. Zo zijn we dit jaar gestart met een vierjarig traject, waarin we samen met artsen en onderzoekers van het Amsterdam UMC op zoek gaan naar nieuwe behandelmogelijkheden voor patiënten met een glioblastoom. Lees hier meer over het project.

Naast de business unit Science, dat aan de ontwikkeling van de geautomatiseerde tekstanalyse werkt, heeft Medstone nog twee business units. Zo hebben we een onafhankelijk online apothekersplatform. Via dit platform ondersteunen we apothekers en andere zorgprofessionals, die niet alleen geneesmiddelenexpert, maar ook ondernemer zijn. Ook hebben we onze eigen internationaal opererende farmaceutische groothandel Fresco Farma, met logistieke locaties in Bergschenhoek, Almere en Portugal, en sales offices in heel Europa.

We kijken er naar uit de leden van HollandBIO te ontmoeten op een van de events, en leggen je graag meer uit over ons bedrijf of onze AI-applicatie SURUS.

Nu al meer weten? Volg ons op LinkedIn, of neem een kijkje op medstone.nl!