← Al het nieuws

HollandBIO verwelkomt het Utrecht Science Park

HollandBIO groeit als kool. Onze achterban is een afspiegeling van de biotech sector: van start-ups, midden- en kleinbedrijven tot grote bedrijven, actief in gezondheid, voeding of biobased economy. Vandaag verwelkomen we ons nieuwste lid: het Utrecht Science Park!

Utrecht Science Park is het kloppende hart van Europa’s meest competitieve regio en het grootste science park van Nederland, met dagelijks 27.000 medewerkers en ruim 51.000 studenten. Op het Utrecht Science Park werken kennisinstellingen, onderzoeksinstituten, gezondheidszorg en bedrijven intensief samen om nieuwe oplossingen te vinden voor een langer en gezonder leven, nu en in de toekomst. Utrecht Science Park is een bruisende en inspirerende omgeving voor mensen die onze gezondheid en kwaliteit van leven verbeteren. Het is een plek waar inspiratie, ontmoeting en samenwerking centraal staan.

Op het Utrecht Science Park werken mensen aan een gezonde en duurzame leefomgeving onder de noemer ‘Healthy Urban Living’. Healthy Urban Living verbindt de twee focusgebieden van het Utrecht Science Park: life sciences & health en duurzaamheid.

Het science park vormt het hart van de Utrechtse kenniseconomie en is een broedplaats voor innovatie. Hier bundelen de stad, provincie, Universiteit Utrecht, UMC Utrecht, Hogeschool Utrecht, Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie, Danone Nutricia Research, Genmab, Merus, Hubrecht Instituut, Westerdijk Instituut, TNO, SRON, Deltares, UtrechtInc, startups, R&D bedrijven en vele anderen hun krachten bij het zoeken naar oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken op het gebied van biowetenschappen, gezondheid en duurzaamheid.”

www.utrechtsciencepark.nl